En een terugblik op 2015

De eerste week van 2016 is alweer achter de rug. De feestdagen lijken heel ver weg en met z’n allen zijn we bezig om iets van onze ‘goede voornemens’ te maken. Nu doe ik niet aan voornemens. Wel ervaar ik het als een nieuw jaar, met nieuwe kansen! En die kansen wil ik grijpen :-)

Een roerig jaar

De meeste mensen hoor ik zeggen ‘’Wat was het een roerig jaar’’ en ‘’Wat is er veel gebeurd’’! Ik kan niet anders dan me aansluiten bij deze uitspraken. Het lijkt wel alsof er een hele stroming opgang is gekomen, waarbij iedereen opzoek is naar evenwicht. Balans tussen haat en liefde, maar ook tussen angst en vertrouwen. Zowel in de gehele wereld, als in ieders persoonlijke leven. Het kan bijna niet anders, dan dat we met z’n allen afgelopen jaar te maken hebben gekregen met veranderingen.

2015; Een jaar van minderen

Afgelopen jaar heb ik nodig gehad om oude patronen, gewoontes en overtuigingen los te laten (klik hier om daar meer over te lezen). Mijn leven mocht van richting veranderen. De ‘oude’ manier van leven ging ten koste van mijn vitaliteit en geluk. En daar heb ik min of meer afscheid van genomen. Afgelopen jaar heb ik een aantal artikelen geschreven over mijn zoektocht naar een schitterend leven. Aangezien ik hier al meer over geschreven heb, zal ik niet nog eens in de herhaling vallen ;-)

‘’Close some doors.
Not because of
pride, incapacity
or arrogance, but
simply because
they no longer
lead somewhere’’.

Paulo Coelho

Minimaliseren

Tegenwoordig zie je het overal; Het minimaliseren van je leven. Hoe nieuwsgierig ik ook ben naar nieuwe hypes, ik ben Opgeruimd! gaan lezen. Zo ben ik gaan ervaren hoe het is om te leven met minder spullen, die er alsmaar voor zorgden dat ik werd afgeleid van het essentiële. Door te minimaliseren, zag ik de dingen die eerst nog belangrijk voor me waren (projecten en ander werk, met betrekking tot de onderneming die ik toen had), in een ander daglicht. En waar sta ik nu? Laat ik het zo zeggen… alles wat ik vorig jaar nog deed aan werk + de spullen die ik belangrijk vond, zijn er nu niet meer. Ik ben me gaan realiseren dat ik op deze manier niet verder wilde leven. Er kleefde zoveel aan me, dat de focus op mijn werk en de essentie van mijn bestaan ontbraken.

Lambay Island

Lambay Island – Ierland

Reizen

Zo heb ik afgelopen jaar ook veel mogen zien. In maart ben ik een weekje wezen skiën met familie in Oostenrijk en in juli ben ik samen met mijn moeder, een paar dagen naar het prachtige Londen gegaan.

De eerste twee weken van augustus was ik met de jongerenorganisatie Woesteland naar Lambay Island (een onbewoond eiland voor de kust van Dublin). Dit was toch wel de meest indrukwekkende reis van 2015 of beter gezegd, van mijn leven ;-) Ik bedenk me nu dat ik me had voorgenomen hier een blog over te schrijven en dit niet heb gedaan. Deze komt binnenkort!
Tot slot ben ik in oktober met vriendinnen naar Riga (Letland) geweest!


2016; Een jaar van opbouw en acceptatie

Mijn doel voor 2016? Leven vanuit de schittering in mezelf. Ik wil vanuit deze schittering werken, reizen, leven, denken, voelen én willen. Voor mij is het de kunst om bewust te leven en iedere keer te voelen; past dit wel bij me of juist niet.

Je zult je misschien afvragen, hoe leef je dan vanuit deze schittering? Dat is een goede vraag! Voor mij voelt de schittering in mezelf, als contact maken met mijn innerlijke wereld. Hiermee bedoel ik: leven vanuit levenskracht, innerlijke wijsheid, vertrouwen en verbinding. Wandelen in de natuur, lezen, mediteren, yoga, beweging, gezonde voeding, massage en bewust ademhalen… Het zorgt ervoor dat ik met beide voeten op de grond sta en van daaruit kan leven.

Ik ga voor Schitterend Leven meer blogposts schrijven, zoals over minimalisme, voeding en zingeving. Daarnaast wil ik mijn kunst meer uitbreiden. Kunst op hout mag meer worden uitgebreid en de ideeën die ik in mijn hoofd heb, ga ik uitwerken.

Acceptatie

Ik wil me meer bezig houden met het thema ‘acceptatie’. Nu ik terugkijk op de afgelopen jaren, merk ik dat ik mezelf meer mag accepteren. Onbewust ben ik in mijn hoofd te veel bezig met wat een ander zou kunnen denken over wat ik wel of niet doe. Dit is iets dat erg diep zit en kan me zo nu en dan nogal naar beneden halen.

Inspiratie

Licht(er) leven

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reizen:

Ik wil meer reizen. Voor Schitterend Leven / Schitterende reizen ga ik hier verslag van doen. Want ja, de mooie dingen van het leven zijn ook aanwezig in andere landen, culturen, natuur, mensen en gewoontes. Mijn zoektocht zal niet alleen binnen de grenzen van ons kikkerlandje plaatsvinden, maar ook daarbuiten.

  • Vanaf 19 januari ga ik voor twee weken naar Zuid-Spanje voor o.a. een yoga- meditatie retraite (met het thema ‘energie’) in Sierra de las Nieves. Ik begin in Málaga en zal van daaruit werken voor Schitterend Leven en inspiratie opdoen.
  • Eind april / begin mei ga ik met een vriendin naar Italië – Toscane.Tja, er staat wel meer op mijn wensenlijstje. Ik wil graag naar Nieuw-Zeeland of Ijsland, maar of dat dit jaar gaat lukken… We shall see ;-) Dromen is ook fijn! 

    (Zelfhulp)boeken:

  •  Denk groot, word rijk    –  Napoleon Hill
  •  365 dagen succesvol   –   David de Kock & Arjan Vergeer
  •  Helweek                         –   Erik Bertrand LarssenDe ”helweek” ga ik in het voorjaar uitvoeren. Dit boek zal in 7 dagen je leven veranderen, door je dagelijkse routine te doorbreken. Ik ben benieuwd of het me uiteindelijk energie zal opleveren, maar ook of ik voorgoed gedag zou kunnen zeggen tegen uitstelgedrag.
    Ben je benieuwd naar dit boek en naar mijn proces gedurende die helweek? Houd mijn blog dan in de gaten. Ik zal je tijdens die week iedere dag op de hoogte houden.
  • Ik ga een e-book schrijven! :-)

En uiteraard ga ik verder met schilderen, tekenen en daarbij het drukwerk op hout. Daarnaast ligt er een nieuw project in het verschiet, nog even afwachten…


Wat zijn jouw plannen en doelen voor 2016? Wat heb je geleerd van het afgelopen jaar en wil je nu anders doen? Ik lees graag je bericht hieronder en dan krijg je van mij een reactie :-)