Een schitterend leven, wat is dat nu precies? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.. Want ja, we leven nu immers in een wereld die niet altijd mooi, sprankelend en schitterend is! Kijk maar naar de armoede en onrust in de wereld, maar ook de dingen die jij meemaakt in je eigen leven. Het is niet altijd makkelijk, er is altijd wel iets waar je je zorgen over maakt. Maar toch. Ik denk dat het doel van ons leven is dat we iets moois mogen maken van ons leven, ondanks pijn en verdriet. En om jou hierin te inspireren, geef ik je graag vijf tips. Deze zijn gebaseerd op mijn eigen leven en ervaringen. Hier komen ze:

1. Leef een ‘simpel’ leven:
Ja, dat lees je goed ;-) Ik bedoel met ‘simpel’ niet dat je je verstand moet uitschakelen en niets meer hoeft te doen. Nee, een simpel leven is leven vanuit de essentie! Overbodige dingen, zoals spullen die je in huis hebt en waar je helemaal niets aan hebt (waar je ook niet gelukkig van zal worden), leiden je alleen maar af. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook mijn recensie over het boek Opgeruimd!
Mijn tip: Leef vanuit jouw kern en je zult merken dat je niet eens veel nodig hebt. Richt je op het minimaliseren van je leven. Hiermee bedoel ik dat je niet alleen overbodige spullen het huis uit doet. Ook relaties, projecten en werk kunnen worden opgeruimd en losgelaten, wanneer deze jouw geluk in de weg staan. Sta stil bij vragen als ‘’Word ik gelukkig van het werk dat ik doe’’? ‘’Draagt deze relatie bij aan mijn eigen welzijn en geluk’’? Waardevol om eens bij stil te staan en met deze thema’s aan de slag te gaan, wanneer dit nodig is.

2. Wees je bewust van de dingen om je heen
Heb oog voor de schoonheid van het leven. Misschien klinkt dit voor jou wel erg groots en vaag, maar probeer het zelf eens te onderzoeken. Ga erop uit en zie de glinsteringen en schitteringen in iemands ogen, de druppels op bladeren in de natuur of de zon die iedere dag weer opkomt en ondergaat. Je zult merken dat wanneer je iedere dag met aandacht naar de dingen om je heen kijkt, jouw kijk op je leven zal veranderen. Ook al sta je tien minuten per dag stil om het leven in haar puurste vorm in je op te nemen, je zult al gauw merken dat dit invloed heeft op jouw leven.

3. Natuurlijke en onbewerkte voeding
Je zult het ongetwijfeld al vaker gehoord hebben, de kracht van vitale voeding! Dus niet het eten uit pakjes en zakjes (dit zit namelijk vol met zout, suiker, conserveringsmiddelen en e-nummers), maar juist eten dat uit de grond komt en in bomen groeit. Krachtige én helende voeding, dat jouw cellen helpt om ook vitaal te blijven. Klinkt natuurlijk heel logisch, maar vaak is het in onze westerse wereld nog niet eens zo gemakkelijk. Kijk maar naar alle verleidingen in de supermarkt.
Probeer het maar eens. Eet eens een paar dagen / een week alleen maar vitale voeding (veel groenten en fruit) en je zult het verschil merken! Wat je ervoor terugkrijgt? Energie, beter kunnen slapen, zin hebben in dingen, sterkere huid, haar en nagels en noem maar op. Kortom, je lichaam wordt meer en meer gevoed van binnenuit. Dit is uiteindelijk ook te zien aan jouw buitenkant.

4. Plan tijd in voor jezelf
Onderneem eens iets voor jezelf. Sta stil bij je gedachten en gevoelens. Ook al is het heel gezellig met anderen om je heen, het is ook van belang om tijd en ruimte te hebben voor jezelf. Neem eens een bad, lees een boek, mediteer, doe aan yoga, ga een middagje schilderen, maak een strand- of boswandeling. Vul het maar in! Je zult zien wanneer je dit eenmaal gedaan hebt, je dit veel vaker wilt doen. Jij bent immers degene die voelt wat je lichamelijk en geestelijk nodig hebt, dat kan een ander niet voor jou invullen. Ben je uitgeblust na een dag werken of studeren, ga dan niet ook nog ’s avonds door! Weet waar je grenzen liggen.

5. Leef!
Misschien wel het belangrijkste voor een schitterend leven, LEEF! Haal alles uit je leven en doe dát waar je hart sneller van gaat kloppen. Laat jezelf zien, ga erop uit. Doe niet wat anderen van jou verwachten, maar puur datgene waar jij een WOW-gevoel bij krijgt. Natuurlijk doen wij als mens ook dingen die wel moeten gebeuren en worden er dingen van je gevraagd waar je niet gelijk je bed voor uit springt. Maar als het maar in balans is. Ga op avontuur, daag jezelf uit. Voel dat je leeft, in plaats van geleefd te worden. Wanneer je later terugkijkt op je leven, kijk je dan met dankbaarheid en geluk terug?

Wat zijn voor jou schitterende momenten? Wat heb jij nog nodig om dit te zien, voelen en beleven? Heb je zelf nog aanvullende tips? Ik zou het leuk vinden om hieronder een reactie van jou te lezen :-)

Dit artikel mag worden gedeeld, graag zelfs!