Lieve Aleid,

het is vandaag alweer je 28e verjaardag. Deze dag breng je door in het koude (-20 C), maar o zo mooie Oostenrijk. Weet je nog dat je hier voor het eerst kwam toen je 5 jaar oud werd? Je vierde je verjaardag met het gezin en jullie maakten een tocht door de sneeuw, met een huifkar. Wat vond je dat leuk en hoe blij was je met je cadeau: de roze dinosaurus, die je aan alle kanten kon openklappen (waar pennen, potloden, gummetjes uit kwamen). Je kunt je die dag nog goed voor de geest halen, juist de gezelligheid met je familie was voor jou als kind al belangrijk. Dit gaf jou veiligheid en je voelde je geborgen (die huifkar, waar jullie dicht op elkaar zaten met een deken over je heen, staat voor jou hiervoor symbool). Maar ook alle andere ski -en kampeervakanties droegen hieraan bij. 

 

Brief aan mezelf

Schladming / Rohrmoos; 23 jaar geleden

Brief aan mezelf

 

Wat je toen nog niet wist: je droeg iets bij je, waar je een paar jaar later last van zou krijgen. Toen je jouw 15e verjaardag vierde, was je net 3 weken uit het ziekenhuis, n.a.v. de hersenoperatie. Je was nog maar net begonnen met de vele medicijnen, je had hamsterwangen van de dexametason, je was overprikkeld / snel uitgeteld en bleef maar drinken en plassen. Ook al zat je toen in een hele zware periode (lichamelijk en geestelijk), je hebt het 1,5 jaar daarna wel weten om te buigen naar iets wat je wel aankon. Je ging naar het speciaal onderwijs en deze stap heeft jou een enorme drive gegeven. Net als dat je van daaruit de stap hebt gezet, naar Leiden te gaan om daar te studeren.


En niet te vergeten, een aantal maanden geleden…. Je pakte de fiets en zonder erover na te denken, begon je vanaf dat moment je hart te volgen. Prachtig om te zien, dat je geheel je eigen pad bent gaan volgen / fietsen en je verwachtingen, angst en zorgen overboord hebt gegooid. Ook al heb je voor nu de fiets omgewisseld voor je wandelschoenen en ski’s, fietsen zul je blijven doen. Maar ook zul je blijven ontdekken, blijf je onderweg en zul je mensen inspireren en motiveren hetzelfde te doen. Het enige wat je hoeft te doen is je hart volgen en gaan!
DOE, DROOM, ERVAAR, BELEEF, HEB LIEF, VERTROUW en LEEF!

 

En nu ben je bezig met het vastleggen en delen van de schoonheid van het leven, vanuit de schitterende bergen van Oostenrijk. Sinds de 5-jarige Aleid hier voor het eerst kwam, heb je altijd weemoed gehad naar de Oostenrijkse Alpen. Doe er iets moois mee!

Brief aan mezelf

Als de 28-jarige Aleid heb je door de jaren heen veel kwaliteiten en vaardigheden ontwikkeld. Je laat tegenwoordig duidelijk zien dat je jouw eigen baas bent, je vanuit je eigen energie / ziel / kwaliteiten werkt en meer leeft dan ooit te voren. Je wil anderen laten zien, hoe mooi de wereld en het leven is, ook al zijn deze dingen niet altijd met het blote oog waar te nemen.
Deze schoonheid zit ook in jou, weet je dat wel!? De afgelopen jaren heb ik je hiermee zien worstelen. Als je nu terugkijkt, zie je dan ook dat je hier als kind al mee bezig was? Alles mooi en gezellig willen maken, alles wat los en vastzat tekende jij na. En o ja, weet je nog dat je vaak denkbeeldig zat te fotograferen? Dan zag je iets moois en deed je alsof je het object vastlegde, zodat je het met anderen kon delen.

 

Nu je zoveel jaar later, jezelf en de mensen om je heen meeneemt door jouw lens, begin je pas écht te ervaren dat de schoonheid buiten jou, ook in jezelf zit. Bijzonder om te zien dat dit voor jou een geheel is geworden, dat dit niet meer wordt begrensd door het een of ander. Vorig jaar had je de enorme drang om je 27e verjaardag ergens in het buitenland te vieren, in je eentje. Heerlijk vond je het, met aansluitend de yoga-meditatieweek in de bergen van Andalusië. Vervolgens stapte je in het najaar op de fiets en mag je nu je tijd doorbrengen in de bergen… Gaan en staan waar jij wilt, de vrijheid beleven en daardoor jezelf meer en meer te ervaren. Prachtig dat je de moed genomen hebt, hiervoor te gaan! Voor jou is het dé kunst van het leven om met weinig (geld, spullen/materie, opvattingen etc.), een rijk leven te leiden. De kracht van de essentie en eenvoud. Leuk om te zien dat je met een beetje creativiteit, vertrouwen/geduld en moed, een heel eind komt!

 

En zo wens ik je ook je nieuwe levensjaar toe: in liefde voor jezelf, mag je zijn wie je in wezen bent. Ervaar jouw innerlijke kind iedere keer opnieuw en luister wat zij jou te zeggen heeft. Geloof me, zij kent een enorme wijsheid ♡