Foto: Uitkijk over de Ierse zee, vanuit Lambay Island.

 

Het lichaam is perfect.

 

Zoals je misschien gemerkt hebt, heeft deze frisse start – blog even op zich laten wachten. Ik zat niet zo goed in mijn vel. Sinds ik begonnen ben met de frisse start, ben ik gaan voelen dat ik mezelf meer mag gaan waarderen. Op het moment staat dit het meeste voorop en daar vertel ik je in dit artikel meer over. Voor mij staat de frisse start in het teken van zelfwaardering. Naar mijn idee is dit de basis, van waaruit ik verder kan. Want een leven vanuit zelfwaardering, leidt uiteindelijk tot een schitterend leven.

Ik ervaar weerstand.

 

Ik ben niet voor niets met deze frisse start begonnen. Ik wil meer rust, (innerlijke) ruimte en ik wil mezelf gaan waarderen. Ook al ben ik met deze thema’s al langer bezig, toch merk ik dat ik me nogal laat leiden door afleiding, dingen ‘moeten’ en het voorop stellen van de ander. Er gevoelig voor zijn is nog niet eens zo’n punt. Wel dat ik me er door laat leiden en teveel opga in een situatie. Een idee hier, en een idee daar. Gedachtes die alle kanten op schieten. Er mag meer stabiliteit en focus zijn.

Ik merk dat ik weerstand ervaar, nu ik dit opschrijf. Sinds ik begonnen ben met de ‘Frisse start’ voel ik dat het niet zo vanzelf gaat. Het is me duidelijk geworden dat wat leeft in het onderbewuste, als eerste aandacht wil. Ik kan er niet meer omheen en wil hier nu serieus naar gaan kijken. Of nog beter, ik wil er iets mee doen!

Een frisse start - Zelfwaardering

 

Zelfwaardering.

 

Ik besloot een maand geleden, te beginnen met een frisse start en deze te delen via Schitterend Leven. De aanleiding hiervoor: ik werd ineens erg ziek. Ik voelde dat mijn blog ook een mooi middel was, om hier verslag van te doen. Was het voor mij tegelijk een stok achter de deur! Juist omdat ik het op mijn blog deel en weet dat jullie mee lezen ;-)

Nu voel ik dat de thema’s op een andere manier van toepassing zijn op mij. Ik merk dat er nog iets onder zit, iets dat dieper zit in mezelf. Overal waar ik tegenaan loop, komt het thema ‘zelfwaardering’ naar voren. Ik merk nu dat de keuzes die ik maak, essentieel zijn voor het kiezen voor mezelf.

Kortom, ik wil mezelf meer en meer gaan waarderen. De 7 principes die ik wilde hanteren (afkomstig uit Het lichaam is perfect), laat ik voor nu los. Ik neem een stapje terug en ga van hieruit verder.

Een frisse start zelfwaardering

 

Wat ik nu doe voor meer zelfwaardering:

  • In de ochtenden ”klop” ik mezelf wakker, waardoor ik op een bewuste en aandachtige manier de dag begin. Ik doe dit ook wanneer ik wat extra energie nodig heb of stress uit mijn lijf wil jagen.
  • Ik pas de MIR-methode toe. Een zelfhelingsmethode (Mentale en Intuïtieve Reset) van Mireille Mettes. Door 2x per dag deze methode toe te passen, geef ik positieve signalen af aan mijn onbewuste.
    Alleen al de regelmaat van twee keer per dag, werkt positief op mij door. Dit in combinatie met het uitspreken van affirmaties, gericht op het lichaam(sprocessen).
  • Iedere keer wanneer ik een negatieve gedachte, emotie of irritatie voel ontstaan, haal ik 3 x adem. Op de uitademing laat ik het als het ware van me afspoelen. Of ik schrijf het van me af. Hierdoor blijf ik stabieler.
  • Wanneer ik overdag voel dat ik moet slapen, ga ik slapen. Mijn leven is nu zo ingericht, dat ik hier makkelijker aan kan toegeven. Nu mag ik dit ook nog meer vanuit liefde naar mezelf doen (zonder me te verontschuldigen)!
  • Bewuste keuzes maken op het gebied van voeding. Wat neem ik tot me? Wil ik mezelf voeden of alleen vullen?
  • Buitenlucht en beweging!

 

Bovenstaande punten zijn voor mij een vorm van discipline. Zoals ik al liet zien in het blog Een frisse start – week 1, somde ik een lijst op van punten waar ik me aan wilde houden. Sommige punten zijn nog steeds aan de orde, sommige zijn voor nu te hoog gegrepen. Ik vind het lastig om hier eerlijk over te zijn. Aangezien ik altijd gewend ben geweest voor mezelf de lat hoog te leggen. Nu leg ik hem wat lager en dat voelt veel meer ontspannen :-)

Wat doe jij voor jezelf; kun je jezelf helemaal waarderen, zoals je bent? Ik ben benieuwd of je je in mijn verhaal herkent. Ik lees het graag hieronder terug :-)