Bron foto. Deze foto heb ik helaas niet zelf gemaakt (had overigens wel gekund, met het dikke pak sneeuw wat hier ligt), maar ik vind ‘m helemaal passen bij deze blog ♡

 

Het is alweer even geleden dat ik een blog schreef over mijn geluksmomenten. De laatste keer was in het najaar, toen ik door Nederland aan het fietsen was. Sinds ik onderweg ben (nu bijna 4 maanden) ervaar ik een intenser gevoel van geluk. Zoals geluk voor mij in de kleine dingen zit, zo ervaar ik dat ook in een opgeruimde kamer met spullen waar ik blij van word. Maar nu ik dit al een aantal maanden niet om me heen heb, merk ik dat ik dit niet mis. Wat wel belangrijker is geworden: ik ben me meer bewust van mijn omgeving, maak contact en ik ben met mezelf ;-) Zo heb ik een aantal geluksmomenten op een rijtje gezet. Lees je mee?

 

MIJN GELUKSMOMENTEN

 

 • De zon op mijn huid, de wind door mijn haren en het zien van de witte bergen, tegen een prachtige blauwe achtergrond ♡
 • De foto’s die ik nu in deze prachtige omgeving van Maria Alm kan maken. Dit is iets wat me veel geluk en voldoening geeft.
 • De dag bewust beginnen (lees: een smoothie als ontbijt, mijn lichaam wakker kloppen, warm water met gember…)
 • Mijn dagen laten kleuren met een gouden randje, door bezig te zijn met mijn blog, mijn versjes ‘Een kopje liefde’ en niet te vergeten fotografie en skiën! Iedere dag zorgen deze dingen voor geluk, waar ik ook ben. Skiën kan dan niet overal, maar nu ik voor 2 maanden in Oostenrijk ben, is dit wel een groot gelukspunt.
 • Ervaren hoe het leven ook kan zijn, vanuit de schoonheid van de natuur, geen stress, rust en ruimte. Ik laat hiervan op en kom meer tot mezelf.
 • 1,5 week geleden schreef ik ”Een brief aan mezelf”. Die dag was ik jarig en dat was het cadeau aan mezelf. Het schrijven deed wel wat met me, want ik schreef het voor mij. Een moment van geluk, doordat ik zachter, bemoedigend en liefdevoller was naar mezelf toe. Mocht je deze brief nog willen lezen, dat kan hier
 • Het besef dat ik me overal wel thuis kan voelen, maakt mij gelukkig. Laat ik het zo zeggen: ik creëer overal mijn eigen sfeer. Door de combinatie van rust en erop uit te gaan, voel ik me verbonden met de plek waar ik op dat moment verblijf. Kortom: voor nu is mijn thuis in Maria Alm. Goedemorgen zon,wil je met jouw stralenmij verwarmen vandaag-Het maakt me zo vrolijken vol van energieik hoop niet dat ik teveelvan je vraag.SCHITTEREND LEVEN (1)geluksmomenten in de sneeuw

 

 • Het is lang geleden dat ik weer voor een ‘werkgever’ werk en dat bevalt me wel! Althans, het werk wat ik nu doe (in de ochtend 3 uur: ontbijt, afwas, schoonmaken restaurant) is voor mij te doen. Ik moet daarna wel slapen, maar dan ben ik er ook weer. Het geluk zit ‘m in het ritme, een ander kunnen helpen en daardoor help ik ook mezelf (zo blijf ik ook op andere gebieden ontwikkelen).
 • Mijn familie komt over 6 weken, voor een weekje wintersport (niet in Maria Alm, maar om de hoek in Kaprun / Zell am See). Hier kijk ik naar uit, het is dan ook voor mij een weekje vakantie!
  Maar niet te vergeten: juíst dat ik dit alleen mag meemaken en dan ook nog voor langere tijd, maakt mij een rijk mens.
 • Me bewust zijn van het feit dat ik dit mag en kán doen. Ik heb het hier over mezelf en mijn beperkingen. Ik koester die momenten dat ik in een flow zit. Zoals vorige week dat ik in de ochtend werkte, in de middag voor 2 uurtjes ging skiën en in de avond weer werkte. Dit voelde heel goed, maar de ochtend erna liet mijn lichaam het gelijk afweten. Kortom, ik kan dan flink balen, maar tegelijkertijd weet ik dat ik niet iedere dag kan pieken.
 • De leuke mensen die ik via Gasthof Sonnenlicht heb leren kennen. Door uit mijn vertrouwde omgeving te stappen, ontmoet ik meer mensen en heb ik daardoor bijzondere gesprekken.
 • Bellen / skypen met vriendinnen en familie. Het is daardoor gelijk een gezellige avond ;-)

 

 

Wat zijn voor jou de momenten van geluk? ♡