Op het moment ben ik me aan het oriënteren wat ik over een kleine 2 weken wil gaan doen. Mijn tijd in Maria Alm zit er dan op, maar ik wil ook nog niet gelijk naar Nederland. Wat dan wel? Vorig jaar hoorde ik over het bijzondere groene meer in Oostenrijk, bij het dorpje Tragöss in Steiermark. Wat normaal gesproken een park is, is in de lente een meer. Het was altijd een attractie voor duikliefhebbers, maar sinds 2016 is het verboden geworden om hier te duiken, aangezien er teveel schade werd aangericht. We kunnen er dan nu wel niet duiken, maar ik heb hier wel mooie foto’s (+ een filmpje) om je dan toch een beeld te geven van deze bijzondere plek. En wie weet ga ik er dit jaar alsnog naartoe om mooie beelden te maken :-)
Grüner see

www.unterwasser.de

 

KRISTALHELDER SMELTWATER

Zo loopt het park ieder voorjaar vol met kristalhelder smeltwater. Wat moet dat een mooi plaatje zijn (daar liegen deze foto’s niet om)! 

Aangezien in het voorjaar het bergwater zorgt voor een meer in het dal, maakt dat het water een groene kleur heeft vanwege het gras. De lente die volop aan de gang is wordt als het ware bevroren. Hierdoor blijven de net uitgelopen bloemen geconserveerd. Prachtig lijkt me dat!

 

Grüner see

commons.wikimedia.org

Grüner see

www.holidaytoaustria.com

 

Is er iemand die al is wezen kijken of wellicht een tijdje terug hier heeft gedoken? Dan hoor ik het graag! :-)

Voor meer informatie over dit mooie gebied: www.tragoess-gruenersee.at