Wist je dat jij het grootste talent bent?

Wist je dat jij het grootste talent bent? Volgens Kees Gabriëls en Jan de Dreu is ieder mens een toptalent. In het begin van het ‘’Handboek voor talent’’ wordt me dit al duidelijk. Wat een heerlijk besef, dat ieder mens over een uniek talent beschikt.

Handboek voor talent

De auteurs van het ‘’Handboek voor talent’’, vatten de zoektocht naar jouw talent goed samen in dit boekje. Ik zeg boekje, aangezien het 87 bladzijden telt. Zelf had ik het idee dat ik een boek zou ontvangen die een stuk dikker zou zijn. Ik denk dat ik dit beeld had, gezien het onderwerp.
Kees en Jan leggen uit hoe je zicht krijgt op je talent. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, geven ze een beeld weer van hoe je dit kunt zien op de werkvloer. Nu is het zo dat ik niet in een organisatie of bedrijf werk, maar toch is het boek ook op mij van toepassing. Volgens de schrijvers is het van belang dat je contact leert maken met jouw individuele talent. Zo geven ze je als lezer advies én oefeningen over het leren kennen van je talent. In duidelijke en korte zinnen, laten ze me inzien hoe ‘simpel’ het eigenlijk is om hiermee contact te maken. Als kind hebben we ons talent vaak ingezet. We waren geregeld bezig met iets wat we leuk vonden en daar ook nog eens goed in waren. Het is de kunst om dit weer te ontdekken!

Het boek wordt geïllustreerd met leuke, grappige en pakkende illustraties. Zo leest het ‘’Handboek voor talent’’ makkelijk weg en is het op een duidelijke manier geschreven. Ik raad het boek dan ook zeker aan voor mensen die opzoek zijn naar hun talent en hier meer kennis over willen hebben.