Een persoonlijk verhaal.

Zelfacceptatie

Ik kan er kort over zijn, 2015 is voor mij hét jaar van loslaten en weer opbouwen. Wat maak ik een bijzonder jaar mee, daar ben ik heel dankbaar voor. Zo had ik begin dit jaar nog een kluif aan mijn eigen praktijk (die overigens niet eens liep) en het idee dat ik mezelf moest bewijzen. Want ja, ik moet mezelf toch ook laten zien in deze wereld? Ik kon toch ook niet achterblijven in deze maatschappij van hard werken, carrière maken en resultaten behalen?
Ik kan je zeggen, gelukkig geeft dit jaar me de tijd en de inzichten dat ik ook zonder deze overtuigingen kan leven. Er is zoveel ballast van mijn schouders gevallen. Daarbij leef ik nu lichter, gelukkiger, vrijer én ik leer mezelf steeds meer te accepteren. Want dat accepteren van mezelf, dat gaat nog niet zo gemakkelijk. Alsmaar vergelijken met hoe anderen hun leven leiden en hoe ik het eigenlijk zou moeten doen. Ik heb altijd een enorme druk gevoeld om mezelf te ‘bewijzen’. Maar voor wie eigenlijk? Gelukkig heb ik geleerd om milder te zijn naar mezelf toe en ook op een liefdevolle manier naar mezelf te kijken. Poeh, wat een levensles! Ik heb iedere dag te maken met een hele rits aan medicijnen, waar ik nogal afhankelijk van ben. Dit brengt zo ook zijn bijwerkingen met zich mee. Mijn lichaam geeft heel nauwkeurig aan wanneer iets teveel voor me is. Gek eigenlijk, dat ik dit al die tijd heb genegeerd. Wanneer ik meega in het vaarwater van anderen, dan kan ik toch ook verwachten dat ik uitgeput en overprikkeld raak!?
Ik heb mogen leren vertrouwen. Vertrouwen op mezelf, vertrouwen in mijn omgeving en in een ongekende kracht die wij allemaal bezitten.

Persoonlijk Inspiratie Proces

Vanuit SpiritOn word ik gedurende 8 maanden, begeleid in mijn Persoonlijke Inspiratie Proces (ook wel PIP genoemd). Samen met mijn procesbegeleider kijk ik naar overtuigingen die het leven vanuit mijn kern, in de weg staan. Ik leer om helemaal vanuit mijn essentie te leven en van daaruit mijn eigen weg te bewandelen. Want dit is nog niet eens zo gemakkelijk, heb ik wel gemerkt. We leven met z’n allen in een wereld van prestatiedruk en stress, maar ook in een wereld waarin veel mensen hoog gevoelig zijn. Eigenlijk een bizarre combinatie, vind je niet? Waar ik me het afgelopen half jaar bewust van ben geworden, is dat we ons niet meer hoeven te laten leiden door externe factoren, maar juist door onze innerlijke wereld! Deze is zoveel groter dan alles wat buiten ons gebeurd. Focus je hier maar eens op. Keer met je aandacht naar binnen en je zult merken wat voor rijkdom je bezit!

SpiritOn - Persoonlijk Inspiratie Proces

De kracht van het loslaten

Het Persoonlijk Inspiratie Proces zorgt nu al voor veel schitteringen! Dingen die niet meer nuttig zijn om nog vast te houden in mijn leven, ben ik al vanaf maart aan het loslaten. Met loslaten bedoel ik materie, maar ook situaties, relaties en werkzaamheden die er niet meer toe doen, heb ik uit mijn leven kunnen verbannen. Wat heeft dit veel doen verruimen! Ik ervaar dit als een bevrijding, waardoor de dingen die er wél toedoen, weer zichtbaar worden. Ik heb mezelf meer leren accepteren, omdat er niets meer in de weg staat. Mijn gevoelswereld wordt niet meer verdicht door de dingen waar ik niet gelukkig van word.
Mijn missie is om ‘simpel’ te leven, me niet meer te omringen met dat wat er in wezen niet toe doet in mijn leven. In de periode maart/april ben ik het boek Opgeruimd! gaan lezen. Ik had niet verwacht dat ik door dit boek nog spullen mijn huis uit zou doen (ik ben nogal opruimerig van aard), maar dat had ik dus mooi mis. Tassen vol zijn er alsnog mijn huis uitgegaan om kringloopwinkels, vrienden en familie en marktplaats te verblijden. Tijdens dit proces van het loslaten van spullen, kwam ik tot het besluit dat praktijk ‘Schitterend kind’, plaats ging maken voor Schitterend Leven! Een schitterend leven waarbij ik mijn bevindingen met jou deel en je wil inspireren en motiveren in een leven vol schitteringen.

Wat zijn jouw schitterende momenten / keerpunten in het leven geweest? Hoe ben jij hiermee omgegaan? Ik hoop je reactie onder dit artikel te lezen :-)

ps. Ook interesse in een PIP-traject? SpiritOn gaat zich nu breder inzetten, dus het blijft niet alleen voor mensen geconfronteerd met kanker. Klik hier voor meer informatie.