Wanneer je meer te weten wilt komen over de kracht van het opruimen, dan raad ik je zeker het boek Huis & Ziel aan, geschreven door Nina Elshof. Volgens Nina zegt jouw huis veel over jouw binnenwereld. Is je bovenkamer (hoofd/zolder) op orde of heerst hier chaos? En hoe zit het met je onderbewuste, wat bewaar je zoal in de kelder? Dit zijn vragen die Nina op een heldere manier uiteenzet en als lezer zet je dit aan het denken!


Feng-Shui

 

Nina zet in heldere taal uiteen, hoe je de energie in je huis kunt beïnvloeden. Zo paste ze de Feng-Shui methode al toe in haar cursussen, lezingen en opleidingen, maar nu heeft ze er ook een pakkend boek over geschreven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin moeite had om gemotiveerd te blijven lezen. Ik moest mezelf er echt toe zetten, anders legde ik het al snel weer aan de kant. Op een gegeven moment had de auteur me wel te pakken. Ik denk dat dit te maken had met dat er vanuit de Feng Shui werd uitgelegd hoe je naar je huis kunt kijken.

Ook al heb ik veel boeken gelezen rondom dit thema, ik kan er niet genoeg over lezen! Persoonlijk vind ik het erg interessant hoe je per ruimte (slaapkamer, woonkamer, badkamer etc.) de Feng-Shui methode kunt toepassen. Nina Elshof legt uit hoe je jouw eigen gemoedstoestand, gezondheid en welbevinden kunt beïnvloeden door goed te zorgen voor je huis. Jouw huis kun je vergelijken met je fysieke lichaam. Ze heeft me inzicht gegeven in dit gegeven.

Ontdoen van rommel in je huis en in je hoofd

 

Nina Elshof laat je via haar boek zien hoe je je kunt ontdoen van rommel in je huis en in je hoofd. Een boek dat daarbij ook ingaat op emotionele rommel. Waar het er in dit boek eigenlijk op neerkomt, is dat je weer contact kunt maken met jezelf, door het ontdoen van rommel en de onderliggende pijn en angst.

Deze emoties/gevoelens mogen herkend en opgelost worden. Hierdoor kunnen zowel fysieke, als emotionele rommel worden verwijderd uit je leven. Nina Elshof nodigt je hiertoe uit en geeft je praktische tips mee. Het boek wordt daarnaast geïllustreerd met behulp van leuke, simpele en compacte illustraties. Helemaal in de stijl van het boek!

Klik hier voor de website van Nina Elshof.