Je kent het vast wel: je loopt rond in je huis en je vraagt jezelf af waarom je toch zoveel spullen hebt. Voor je gevoel hebben deze spullen jarenlang een belangrijke rol gespeeld in je leven. Er hangen immers herinneren aan vast én je hebt het ook nog van die ene leuke persoon gekregen. Voor je gevoel is het onmogelijk om hiervan los te komen! Maar stel je nu eens voor dat jouw leven niet meer wordt beheerst door alle rompslomp. Zie daarbij een leven voor je waarbij je vanuit rust en geluk, ruimte hebt voor jouw talenten. Wat een fijn leven zul je dan hebben! :-) In deze blog wil ik je daarin ook inspireren en motiveren, om in beweging te komen vanuit jouw verlangen. Zo ga ik over een week, fietsend mijn droom achterna… Wat die droom precies is? Lees maar verder ;-)

 

Leven vanuit de eenvoud.

 

Ik kan je zeggen, ballast verdicht jouw kijk op de wereld. Wanneer jij minder wordt omgeven door materie en verplichtingen, ontstaat er ruimte om te genieten van de kleine dingen in het leven. Hierdoor ontstaat ruimte om de schoonheid van het leven te ervaren.
Nu ga ik over een week fietsend door Nederland (vergezeld door o.a. mijn camera), om de schitteringen van het leven vast te leggen. En met deze schitteringen bedoel ik: verhalen van mensen die ik tegenkom. Ik ben benieuwd naar hun manier van leven, hun dromen, maar ook de beperkingen waar ze tegenaan lopen..
. Eerlijk gezegd ga ik er vanuit dat verhalen als: ‘Had ik maar die ene mooie auto gehad of had ik maar lekker veel geld om kleding te kopen’, minder op de voorgrond zullen treden. Ik geloof dat we allemaal deze behoeften wel in ons kunnen hebben, maar voelt dit als dé essentie van ons bestaan?

 

Mijn belangstelling voor wat écht belangrijk is in dit leven, is voor mij al een groot gedeelte van mijn leven aanwezig. Het werd me al snel duidelijk dat je meer plezier, energie, geluk en voldoening haalt uit je dagelijkse leven, wanneer jij niet wordt beperkt door: relaties die energie slurpen, (verplichte) werkzaamheden die niet bij jou passen en de spullen in jouw huis die je een zwaar gevoel geven.
Hoe kijk jij op dit moment naar jouw leven? Op welke gebieden mag je meer licht laten schijnen? De tekst op de foto hierboven, maakt me iedere keer bewust van het feit dat we lichter mogen én kunnen leven! Mocht je meer willen weten hoe jij jouw leven ‘opruimt’? Ik schreef er een artikel over: Je leven opruimen-3 tips

Ik ga fietsend mijn droom achterna...

 

Mijn droom / verlangen

 

Zoals ik al vertelde in Ik ga op reis en neem mee… stap ik over een week op de fiets. En nee, dat kan niet met al mijn bezittingen. Mijn doel is om alleen het essentiële mee te nemen en de vrijheid te voelen, van alleen dát wat ik nodig heb. Voor mij is dat een onderdeel van mijn droom / verlangen. Namelijk, vrijheid ervaren door de keuze te hebben om plaats onafhankelijk te leven en werken.  Voor mij betekent dit ook dat ik wel een basis-plek wil hebben, waar ik iedere keer naar terug kan keren.
Voor nu is mijn droom dat ik de wintermaanden doorbreng in Oostenrijk (lekker in de sneeuw en de prachtige bergen), werkend voor Schitterend Leven (online trainingen ontwikkelen, fotografie, inspiratie-sessies in de bergen en om de kosten te drukken werken in een Bed & Breakfast). Deze droom wil ik over niet al te lange tijd al gaan realiseren. Zo ben ik van plan om de hele maand januari naar Oostenrijk te gaan. Ik kijk er nu al naar uit!!!

 


De andere maanden wil ik in Nederland wonen (evt. afgewisseld met een ander Europees-land). Daarbij vind ik leven in vrijheid en eenvoud belangrijk, maar wel met de gezelligheid van mensen. Daarin lijkt mij een Tiny House een leuke én mooie oplossing. Het is ook niet voor niets dat ik nu ga fietsen… Wie weet kom ik een leuke plek tegen, waarvan ik denk: Hier zou ik wel kunnen aarden!

 

Vind je het leuk om mij tijdens mijn fiets-reis te ondersteunen (Lees: fietstassen, wind-regen jas, overnachtingen)? Via de DONEER – KNOP (rechts-boven) kun je een donatie doen. Je bent helemaal vrij in wat je doneert :-)

 

Wat is jouw droom / verlangen? Wat heb je ervoor nodig om deze droom ook daadwerkelijk neer te gaan zetten? Ik vind het leuk wanneer je dit hieronder laat weten of via info@schitterendleven.nl