Een paar maanden geleden besloot ik om vanaf oktober voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Het was toen vooral een idee, nu is het een plan en heb ik een sterk doel voor ogen. Mijn uitgangspunt is dat ik me niet wil vastleggen en zeker geen eind datum wil prikken. Voor mijn omgeving soms wat lastig, maar dit is nu eenmaal mijn verlangen. En zo ga ik ook op reis. Ik ga met de flow mee en zie wel waar dit me brengt. Nu vraag je je misschien af: ‘Wat ga je dan precies doen’? Nou, dat zal ik je in dit artikel vertellen! Ik ga op reis en neem mee…

 

Fietsen, fietsen, fietsen…

 

Een week geleden kreeg ik de spontane ingeving om door Nederland te gaan fietsen. Zo heb ik wel vaker ideeën, met als gevolg dat ik deze weer ‘parkeer’. Daardoor komt er van dat idee niets terecht. Maar zondagavond was dit niet het geval, het hield me maar bezig. Ik stond helemaal versteld van mezelf. Ik had zowaar een idee en het zou nog werken ook! Ik heb niet veel meer nodig dan mezelf, mijn fiets, camera, laptopje en niet te vergeten mijn medicijnen. Want ja, het is immers mijn plan om onderweg mooie verhalen te verzamelen en vast te leggen! En daar heb ik uiteraard mezelf en wat apparatuur voor nodig.

Ik ga op reis en neem mee...

 

Mijn droom – Mijn drive

 

Sinds ik zondagavond had besloten door ons kikkerlandje te gaan fietsen, voel ik een enorme drive. Het gevoel van ‘Hell yeah’ (zoals Jelle van lijstjes.info zo mooi zegt) is vanaf toen niet meer weggegaan. Het staat nu ook vast dat ik 5 oktober op de fiets stap en naar Noord-Holland ga fietsen. Van daaruit wil ik naar de wadden eilanden, om ook daar schitterende verhalen vast te leggen in woord én beeld. Dit doe ik het liefste op het strand of elders in de natuur. Dus mocht je me tegenkomen, het kan maar zo zijn dat ik je aanspreek ;-)
Ook Friesland staat op mijn lijstje. Ik laat me verrassen wat het allemaal precies gaat worden, maar ik wil via Vrienden op de fiets bij mensen thuis slapen en af en toe via Couchsurfing (en wie weet ergens voor kost en inwoning werken) om de kosten te drukken. Dat is voor nu mijn enige richtlijn en ik verheug me erop om te gaan!

 

Ik stond helemaal versteld van mezelf.
Ik had zowaar een idee en het zou nog werken ook’.


Het is niet zo dat alleen het vastleggen van verhalen / dromen mijn doel is tijdens het fietsen. Voor mij is het net zo belangrijk dat ik mezelf op een ander gebied beter leer kennen. Ik wil mezelf op dit vlak uitdagen. Ik wil in beweging komen (letterlijk en figuurlijk) en leven vanuit GO WITH THE FLOW. Ik ervaar nu al zoveel vrijheid, dat voelt heel bijzonder. Ik voel heel sterk dat dit is wat me voor nu te doen staat. Zoals ik in mijn vorige blog Een hersentumor, en dan… al noemde: ‘IK GA en het enige wat ik weet is dat dít mijn pad is. De uitkomst? Geen idee, maar voor nu gaat het om de ervaring, de mensen / verhalen en mezelf die ik tegen ga komen’. Volgens mij heeft dit iets in werking gezet ;-) Een kwestie van vertrouwen, ook al is dat niet altijd zo eenvoudig. Maar ook dat ik maar een beperkt aantal dingen kan meenemen. Voor mij voelt dat als een kick: alles wat ik nodig heb, heb ik bij me. Op het moment ben ik heel bewust bezig met het vereenvoudigen en simpeler maken van mijn leven. Deze fiets-tocht is een mooi vervolg in dit proces van het opruimen van mijn leven.

Jouw aandeel

 

Ja ja, ik betrek jou als lezer ook nog eens bij dit proces / project! Vind je het leuk mij tijdens deze fietstocht te ondersteunen? Dan ben ik heel blij met onderstaande punten:

  • Een slaapplek. Heb je nog een extra bed over en zou je het leuk vinden wanneer ik in ruil hiervoor iets anders voor je doe? Wie weet kom ik dan wel bij je langs :-) Mailen mag naar info@schitterendleven.nl. 

  • Een donatie. Wil je een bijdrage leveren aan de kosten die ik maak om schitterende verhalen van mooie mensen vast te leggen? Dan kun je ook iets doneren. Binnenkort komt er een ‘donatieknop’ op mijn website. 

  • Deze blog delen. Leuk wanneer je deze blog deelt, zodat mijn plan meer naamsbekendheid krijgt! 
  • Fotoshoot / Coachsessie (aan zee): Je kunt je natuurlijk ook bij mij aanmelden voor een coachsessie (aan zee) of voor een fotoshoot. Dan krijgen we er allebei iets voor terug ;-) Deze maand geldt: je bepaalt zelf het bedrag wat jij de sessie / shoot waard vindt!

 

Mocht je een ander idee hebben voor wat ik eventueel nog zou kunnen doen? Dan zou ik het leuk vinden wanneer je deze deelt via een reactie onder deze blog. Je mag het me uiteraard ook mailen via het bovenstaande mailadres.

Tot binnenkort!