Recensie LEEF: 365 reflecties voor een mindful leven

Onze essentiële helderheid
‘’Net als wolken die zich in het water bewegen,
laten problemen me vergeten
dat ik helder ben’’.

En zo begint iedere dag met een stukje ‘wijze’ tekst, die me inzicht geven in bepaalde vraagstukken. Mark Nepo zet in zijn boek, een dagelijkse boodschap op een treffende en inspirerende wijze uiteen. ’LEEF, 365 reflecties voor een mindful leven’’ ondersteunt je bij de gang van zaken in je dagelijks leven. Althans, zo ervaar ik dit. ’s Avonds voor het slapen gaan, lees ik de tekst behorende bij die dag. Nepo schrijft op zo’n manier, dat ik het eigenlijk ’s ochtends zou mogen lezen. Het zit nu eenmaal zo in mijn routine dat ik het boek er pas ’s avonds bij pak.

Het boek voelt voor mij als een fijne ondersteuning voor de dag die komen gaat of geweest is. Door middel van reflecties, metaforen, verhalen etc. probeert Mark Nepo de lezer te inspireren en te motiveren. Dit laatste komt met name naar voren in de dagelijkse oefeningen. Hiermee sluit hij de reflectie voor de desbetreffende dag af en laat hij je het in de praktijk ervaren, door meditatie/mindful oefeningen. Dit voelt als een waardevolle toevoeging op de dag die komen gaat of geweest is!

Mooi hoe hij mij als lezer kan raken met zijn pakkende en mooie manier van schrijven. Als voormalig kankerpatiënt weet hij de vinger te leggen op alledaagse dingen, die bij ons als mens innerlijk leven.