Herken je dat, het gevoel van terugkijken op de mooie (en minder mooie) momenten van afgelopen jaar? Ook al heeft het jaar maar liefst 365 dagen, toch hebben we met z’n allen het gevoel dat deze voorbij vliegen!  En juist dan is het de kunst om van iedere dag een feestje te maken, zodat je het gevoel hebt veel mooie momenten uit je jaar te hebben gehaald. Voor mij was 2016 een jaar van vallen en opstaan, genieten en lachen, drempels overgaan, nieuwe dingen uitproberen, veel tijd voor mezelf, vertrouwen… In deze blog laat ik je mijn dankbare momenten van 2016 zien. Ik ga van hieruit vol goede moed het nieuwe jaar in (en dat doe ik vanuit Valencia) 

 

 • Het geluk mogen ervaren van het vieren van mijn 27e verjaardag, in mijn eentje in Malaga (en tijdens de yoga-meditatieweek in de bergen van Sierra de las Niéves). Voelen hoe fijn deze alleen-tijd is. De Spaanse energie hielp me daarbij.
 • De vele inspiratie – momenten die hierna volgden voor Schitterend Leven en de toekomst.
 • Momenten van ontroering, waarbij ik word geraakt door lieve reacties vanuit mijn directe omgeving, maar ook zeker door jullie! :-) Vooral door de (innerlijke) reis van de afgelopen maanden, voel ik pas echt waar ik dit voor doe.
 • Ik ben dankbaar voor de fiets-reis die ik ben gaan maken, dat ik dit mag én kan doen. Dankbaar voor mijn doorzettingsvermogen en het succes van de afgelopen tijd.
 • Geweldig hoe ik in ruil voor promotie, bij veel B&B’s / Ho(s)tels gratis terecht kan! Dit maakt het voor mij mogelijk. Met een WAJONG-uitkering als basis, wordt het anders lastig om dit te doen.
 • Dankbaar dat ik mijn hart achterna ben gegaan. Er zijn altijd wel genoeg redenen iets niet te doen, maar het pad ligt open. Het enige wat je hoeft te doen is gaan! Ik ben gaan voelen hoe belangrijk het is om in beweging te komen, om je ideale leven te leiden. So I did! Dankbaar dat ik jullie hierin mag inspireren én motiveren.
 • De nieuwe mensen die ik heb leren kennen, met hun persoonlijke verhalen. Maar ook de mensen die ik al lange(re) tijd ken en er altijd voor me zijn ♡
 • Het jaar heeft me veel levenslessen gebracht. Vooral de laatste tijd ervaar ik dat er meer ruimte mag zijn voor wat ík wil. Ik bedoel, ik mag deze ruimte nemen, zonder me hiervoor schuldig te voelen of me te schamen!
 • De laatste tijd kom ik op veel verschillende plekken en dit draagt bij aan mijn geluk. Iedere keer een nieuwe energie, verschillende mensen, gewoontes en dialecten. En dat in ons kleine kikkerlandje!
 • 3 verschillende landen bezocht. Spanje, Oostenrijk en Italië (en Nederland uiteraard). Daarin zoekende hoe ik mijn leven / werk al reizende kan vormgeven.
 • Het besef dat ik niet meer in Leiden wil wonen, maar er iets anders op me ligt te wachten. Een ander leven, een nieuw begin.
 • Dankbaar dat ik op de prachtigste plekken mag verblijven!
 • Sinds ik begin dit jaar in Malaga ben geweest, ben ik gaan ervaren hoe leuk ik het vind om in een gezellig café’tje te werken. Op deze manier kan ik er iedere dag opnieuw voor kiezen op een andere plek te werken. Dit geeft me veel inspiratie, in combinatie met de gezelligheid van andere mensen om me heen.
 • Als aanvulling op het punt hierboven, ik ben me gaan verdiepen in het plaats onafhankelijke werken. Ook wel reizend ondernemen / digital nomad genoemd. Ik volgde in juli en augustus een geweldige training door Steven & Diana van Wonderlijk Werken.
 • Ik heb 2 Tiny Houses bezocht en ben me hierin gaan verdiepen, waaronder die van Roy & Shirly (ik ging met hen in gesprek over de voordelen + kracht van klein wonen. Dit kun je hier lezen).
 • Ik ben gaan ervaren hoe leuk ik fotografie (natuur en portretten) vind en ben hier meer mee gaan doen. Afgelopen zomer had ik mijn eerste opdrachten op het gebied van portret-fotografie. Hier ben ik de afgelopen tijd mee verder gegaan op de stranden van de Waddeneilanden.
 • In juni was er een moment dat ik de levenswijsheid van mijn opa en oma vastlegde. Een week erna kwam mijn oma plotseling in het ziekenhuis te liggen, waarna ze kwam te overlijden. Dankbaar dat ik hun verhaal heb kunnen vastleggen. Ze waren immers 61 jaar getrouwd! Je kunt hun verhaal hier lezen.
 • Het wezenlijke contact met mensen, maakt mij een gelukkig mens. Ook dit is de afgelopen maanden meer geworden. Ik heb een duidelijk doel voor ogen en ik denk dat dit mensen aantrekt én verbindt.
 • Mijn gedichtjes die nu in de eerste winkel liggen (op Schiermonnikoog). Mijn doel is dat er meerdere winkels gaan volgen :-) Het afgelopen jaar ben ik begonnen met het schrijven van deze gedichtjes, vanuit mijn kijk op het leven. Uiteindelijk heb ik ze laten drukken op kaarten. Zo gingen ze ook mee in mijn fietstassen tijdens het fietsen door Nederland. In twee maanden tijd heb ik er ruim 200 weggegeven (delen van schitteringen) als visitekaartje. Ik heb gemerkt dat gesprekken tot stand komen en het mensen raakt. Prachtig, dat ik dit werk kan doen!


2017:

Ik begin het nieuwe jaar in Valencia, samen met een vriendin. Ik heb het plan om begin januari naar Bremen, Hamburg en Berlijn te gaan, met de Flixbus (mijn fiets ruil ik even in voor de bus). Een goedkope én duurzame manier van reizen en ook dit keer probeer ik gratis overnachtingen te regelen.
Daarna is Oostenrijk aan de beurt, om daar de schoonheid in levenskunst vast te leggen en te wandelen en skiën. Om dit te kunnen bekostigen, ga ik in een B&B werken voor kost en inwoning. Ik moet het alleen nog wel regelen. O ja, niet te vergeten: ik neem jullie gewoon weer mee!

 

Wat zijn voor jou de dankbare momenten van 2016 geweest? Ik kan je aanraden hier een lijstje van te maken, zodat jij je bewust wordt van wat je hebt beleefd.
Wat neem je het nieuwe jaar mee in en wat laat je liever achter je? Leuk als je een reactie achterlaat!