Dit is mijn eerste blog van 2017. Ruim een week geleden was het nog kerst. Voor mijn gevoel is dit alweer weken geleden! Na de gezellige kerstdagen, ging ik samen met een vriendin voor een paar dagen naar het zonnige Spanje. Ik ben dan wel al een aantal maanden van huis, toch merk ik dat ik door de citytrip naar Valencia ben opgeladen. Het voelde als vakantie (wat het natuurlijk ook was) en de zon, de mensen, de sfeer deden me erg goed. Gek eigenlijk.. Ik denk alsmaar dat ik dit niet nodig heb, omdat de buitenlucht en de beweging van mijn fietsreis me goed doen. Maar ook tijdens het fietsen ben ik veel aan het werk, ook al ervaar ik dit anders. In deze blog, heb ik afgelopen week in foto’s afgebeeld: kerst en Valencia. 

 

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

 

Vorige week liet ik in de blog De gezelligheid van kerst foto’s zien van mijn kerstdagen. Daar tref je dus ook meer foto’s aan. Het waren gezellige dagen, met leuke spelletjes, lekker eten en familie!

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

de gezelligheid van kerst in beeld

 

Woensdag vertrok ik met een vriendin vanuit vliegveld Weeze naar Valencia. We overnachtten 4 nachten in een airbnb bij Eduardo (zie hier). Een aanrader, want wij betaalden €12,- p.p.p.n. We hadden een keuken, goede bedden en dat op een centrale ligging!

Donderdag maakten we een van de stadswandelingen, langs de vele mooie gebouwen en door leuke wijken. We sloten af in de Botanische tuin van Valencia.

 

Mijn week in foto's - kerst en valencia

Mijn week in foto's - kerst en valencia

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

Mijn week in foto's - kerst en valencia

De mooie markthal met de vele soorten groenten, fruit, vis, brood etc.

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

één van de vele winkeltjes die Valencia rijk is.

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

Mijn week in foto's - kerst en valencia

Mijn week in foto's - kerst en valencia

 

De botanische tuin in Valencia heeft katten geadopteerd. Dit katje kwam gezellig op schoot. Binnenkort laat ik foto’s zien in een blog die ik aan deze prachtige én oude tuin zal wijden.

 

Mijn week in foto's - kerst en valencia

Mijn week in foto's - kerst en valencia

 

Vrijdag maakten we een 3 uur durende fietstocht via Verrassend Valencia, met een Nederlandse gids (werd weer hoog tijd, was alweer een week geleden dat ik voor het laatst had gefietst ;-) ). Erg leuk dat we dit gedaan hebben, zo kwamen we meer te weten over Valencia.

 

Mijn week in foto's - kerst en valencia

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

We vielen als Nederlanders wel op met onze witte fietsen, dwars door Valencia.

IMG_4754.JPG

Na het fietsen aten we taart bij Dulce de Leche Boutique in de wijk Russafa. Een echte aanrader, wat een hoeveelheid aan heerlijke taart! ♡

 

Zaterdag was het oudjaarsdag en ik weet niet wat ik had, maar de emoties (onbewust) zaten heel hoog. Daarbij had ik ook een eczeem uitbraak in mijn gezicht. Niet bepaald een fijne, laatste dag van 2016. Maar toch ook weer mooi.. Lichaam en geest maakten me deze dag wat duidelijk!
De jaarwisseling brachten we door op het plein bij het stadhuis, met muziek, vuurwerk en gezelligheid :-)

 

Zondag hadden we pas om 20.00 het vliegtuig terug naar Weeze, waardoor we de dag nog goed konden besteden. Onder andere met deze pizza ;-)

 

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

En met het leuke boek dat ik aan het lezen ben in Jardí del Túria (in de zon, zonder jas).

Mijn week in foto's - kerst en valencia

 

Mijn week in foto's - kerst en Valencia

 

En nu zitten we weer in de eerste week van 2017 en heb ik weer nieuwe dingen op de planning. Houd mijn blog hiervoor in de gaten! :-)