Gisteren liep ik weer eens door het LUMC, na er een tijdje niet te zijn geweest. Ik moest hier zijn om bloed te prikken, één van de controles, aangezien mijn hormoonhuishouding kunstmatig in balans moet worden gehouden (lees ook: Leven dankzij medicijnen). Terwijl ik door de gangen liep, realiseerde ik me dat het ‘’ziekenhuiswereldje’’ ver van me af is gaan staan. Gek eigenlijk, hoe snel zoiets kan gaan. Een jaar geleden was ik zelfs nog bezig om met de onderneming die ik toen had, een netwerk op te bouwen binnen de ziekenhuizen. Op dit moment staat dat ver van me vandaan en leid ik het leven dat ik echt wil leiden! Dit artikel gaat dus ook over mijn wens voor dit leven en wat jij ervan kunt leren!

Wat wel / Wat niet

Zoals ik nu in het leven sta, lijkt dit alweer een eeuwigheid geleden. Ik heb deze wereld van ziekte, verdriet, wanhoop en eenzaamheid losgelaten. Ik heb er bewust voor gekozen, mezelf hieruit terug te trekken. Als patiënt zijnde kan ik niet zonder, maar dat wil niet zeggen dat ik ook op werk-gebied verbonden moet zijn aan het ziekenhuis.

De wens om andere mensen met kanker te helpen, werd al op jonge leeftijd aangewakkerd. Gedurende mijn studietijd was dit gevoel nog steeds aanwezig. Van daaruit ben ik mijn praktijk gestart als kunstzinnig therapeut voor mensen geconfronteerd met kanker. Eenmaal begonnen ervoer ik zoveel weerstand, dat ik na twee jaar heb doen besluiten ermee te stoppen. Jaren lang was dit mijn wens, om er uiteindelijk achter te komen dat mijn behoefte heel ergens anders ligt! En is het dan niet geweldig om gehoor te geven aan deze behoefte!? De wereld van ziekte ontnam mij mijn levenskracht. Aangezien ik iedere dag geconfronteerd word met mijn eigen ziekte, kon ik die van een ander er niet ook nog bij hebben.

Mijn wens

Wat is het toch heerlijk om iets te wensen te hebben ;-) We hebben allemaal wel dromen en wensen, of ze nu klein of groot zijn. Persoonlijk heb ik nu vooral een individuele + een gemeenschappelijke wens. Ik wil namelijk leven vanuit vrijheid en levenskracht. Door vanuit deze basis te leven, wens ik het ook de ander toe om contact te maken met zijn of haar levenskracht. In mijn ogen leidt dit uiteindelijk tot een schitterend leven, waarbij we in verbinding leven met elkaar.


Mijn wens is om anderen te inspireren om vanuit duurzaamheid, levenskracht en verbondenheid te leven
.

Bezinningscentrum

Daarbij zou ik willen leven in rust en ruimte. Het is heel persoonlijk wat ik opschrijf, maar ik zie dit voor me in een prachtig berglandschap, waar ik met mijn toekomstige partner een bezinningscentrum run. Hier komen mensen naartoe die de hectiek van alledag, even achter zich willen laten. Ze komen hier tot rust, vinden weer nieuwe inspiratie en gaan weer opgeladen naar huis. Mijn doel (en als het goed is ook die van mijn partner ;-) ) is om hen een nieuwe boost te geven, die ze thuis kunnen voortzetten. Want ja, we kennen het immers allemaal wel, we komen weer thuis en na een week zitten we weer in die sleur..

Mijn wens voor dit leven + wat jij ervan kunt leren!

Leren vertrouwen om mijn eigen koers te varen

Dit is ook precies hetgeen wat ik je wil meegeven. Kies voor het leven vanuit je hart. Wanneer je steeds meer vertrouwt raakt met je gevoel, je behoeftes, dromen en verlangens, dan komt de rest vanzelf. Angst is zo’n slechte raadgever, het houdt je vaak weg van het leven vanuit je passie! Het is dus ook van belang om te kijken naar waar jij voor leeft. Blijf hier contact mee maken en je zult zien dat je jouw droom / verlangen gaat leven!
Daarbij raad ik je het boek The power of the heart aan, van Baptist de Pape. Dit boek geeft weer hoe je hart je gids mag zijn. Paulo Coelho, Isabel Allende en onder andere Deepak Chopra, hebben aan dit boek meegewerkt.

In de artikelen Hoe mijn leven begon te schitteren en Mijn keuze voor een schitterend leven, beschrijf ik hoe ik steeds meer mijn eigen weg ga. Ook al doe ik nu niets met de opleiding kunstzinnige therapie (dit is niet helemaal waar, ik geef er een eigen draai aan), ik voel nu heel sterk dat ik mag vertrouwen dat ik word geleid. Dit klinkt misschien wat vaag, maar zo ervaar ik dit wel. Door nu steeds meer naar mijn gevoel te luisteren en gehoor te geven naar wat er in mij leeft, ontvouwen de dingen op de juiste tijd. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is open te blijven staan. Ga niet zoeken, want het vind jou vanzelf!

Wat is jouw wens voor dit leven? Wat heb je nodig om deze wens te vervullen en hoe ga je dat aanpakken? :-) Ik lees het graag hieronder terug!