Bron afbeelding. De kwaliteit van de foto is niet goed, maar ik vind hem zo leuk!

 

Het is al even geleden dat ik een aantal geluksmomenten heb opgeschreven. Nu ik een nachtje in Lief Huisje Zeeland mag verblijven, doe ik dit automatisch. En dat heeft vooral te maken met dat hier niets hoeft. Ik heb hier geen afleiding en ik zit gezellig en knus binnen, met de wind rondom het huisje. Maar ja, de kunst is natuurlijk om deze momenten óók te ervaren, wanneer je niet in zo’n lief, klein en romantisch huisje zit. De rust, het geluk en de dankbaarheid kan ook ervaren worden in de hectiek van alledag. Misschien ervaar je het niet buiten je, maar het is juist binnenin jou mogelijk. Maar goed, hier ga ik een andere keer wel verder op in. Voor nu deel ik een aantal momenten van geluk met jou. 

 

 • De regen die op de ramen klettert, terwijl ik warm en droog binnen zit. 
 • De regen die op mij klettert, terwijl ik en mijn tas gehuld zijn in een regenpak, zonder daaronder nat te worden ;-)
 • Gedichtjes schrijven, die door de kracht van weinig woorden alsnog kunnen raken, je aan het denken zetten én je inspireren.
 • De momenten dat ik gewoon doe, zonder er teveel over na te denken. Deze momenten pakken vaak heel goed uit en geven me uiteindelijk een gevoel van voldoening.
 • Het gevoel dat ik steeds meer mijn eigen weg ga en daarbij mag beleven, ervaren, voelen en durf te dromen over wat er nog meer mogelijk is in mijn leven. 
 • Dit gevoel door willen geven aan mijn medemens, door hen te inspireren én motiveren door mijn blogs, gedichtjes etc.
 • Het opschrijven van deze gelukkige momenten.
 • Het nemen van een warm bad, sinds een hele lange tijd (en niet wetende wanneer dit voor het laatst was). 
 • Zelfgemaakte sushi eten met vrienden, heerlijk!
 • Een avondje Gilmore girls, Friends, Will and Grace of Modern family haha ;-)
 • De ‘kick’ voelen dat ik gewoon ga fietsen, waar ik weinig voor nodig heb. Wie weet doe ik het een paar weken, maar misschien ook wel voor een langere tijd! Ik ervaar geluk dat ik dit openlaat en het er laat zijn :-)
 • Schitterende momenten die ik heb mogen fotograferen en daarbij de schoonheid van het leven mogen vastleggen.
 • In dit lieve huisje mogen verblijven en dat ik ook hier de schitteringen mag vastleggen.
 • Mezelf een rijk mens voelen, door dit gewoon te mogen doen!
 • De vrijheid en ruimte die ik tegenwoordig ervaar en de momenten dat ik deze ook durf in te nemen.
 • Al het jonge leven.
 • In de ochtend uitkijken naar het maken van een lekkere en gezonde lunch.
 • Niets doen en alleen maar luisteren naar de geluiden om me heen. 
 • De lieve, ontroerende en leuke reacties van zowel bekende als onbekende mensen, op mijn blog ‘Ik ga op reis en neem mee..’ Met name de vrijgevigheid en betrokkenheid van mensen, om me te helpen en ondersteunen tijdens mijn reis. 
 • Mijn eerste geschreven blog van Schitterend Leven teruglezen, van nu precies een jaar geleden. Wat is er sindsdien veel gebeurd!
 • Met warme sokken op de bank, onder het genot van een warm kopje thee én chocola (zie het gedichtje hieronder).
 • De herfst-geur die weer voor het eerst geroken wordt, wanneer de zomer toch echt aan haar einde begint te komen. 

 

Momenten van geluk

 

Heb je nog geen genoeg van dit soort momenten? Ik heb eerder al eens een aantal opgeschreven. Deze kun je hier lezen en hier en hier. 

 

Wat zijn voor jou momenten van geluk? Heb jij nog een mooie aanvulling voor bovenstaand lijstje? Ik lees het graag terug!