Deel 1 (Dag 1 t/m 8)

Panache Desai weet in zijn boek ‘’Ontdek je soul signature’’ de lezer te helpen, weer in contact te komen met zijn of haar ziel. Iedere dag staat in het teken van een emotie. Zo heb ik de afgelopen 8 dagen contact gemaakt met angst, verdriet, boosheid, schuldgevoel, schaamte, zelfveroordeling, patronen en verslaving. Het is wonderbaarlijk dat er innerlijk al zoveel gebeurd en dat na nog maar 8 dagen (van de 33 dagen) te hebben gevolgd.

Er wordt van me gevraagd meer te voelen. Door ‘simpele’ oefeningen leer ik met de genoemde emoties om te gaan en er niet meer tegen te vechten. Het proces van de afgelopen 8 dagen voelt als een geestelijke detox. Het lijkt alsof ik op de proef wordt gesteld en ineens van alles aantrek op het gebied van deze emoties. Ik kan duidelijk
merken dat de emoties zijn gaan stromen, ik heb er soms geen vat op. Tijdens de eerste paar dagen voelde ik een innerlijke rust en vrede. Ik was heel blij met mezelf. Na zo’n 4 dagen kwam er een ommekeer. In eerste instantie voelde het alsof alles voor de wind ging, maar toen kwam de innerlijke saboteur om de hoek kijken. Verdriet, eenzaamheid, verveling, angst, boosheid. Ik voel het allemaal in ‘extreme’ mate. Hiermee wil ik dus ook zeggen, dat je dit boek alleen moet lezen, áls je er ook aan toe bent om verschillende kanten (emoties) in jezelf te onderzoeken.
Over 8 dagen kun je mijn proces lezen dat verder gaat in het volgende blog!


Deel 2 
(Dag 9 t/m 16)

Het is een onderdeel van mijn dag geworden, dat ik iedere dag en ook nog eens drie keer, dit waardevolle boek erbij pak. Toch merk ik wel, dat het niet meer vanzelf gaat. Ik heb nu een paar keer gehad, dat het al middag was en ik me besefte dat ik het ‘ochtendritueel’ was vergeten. Tijdens de eerste acht dagen was ik me heel bewust van het stappenplan, nu raakt het wat op de achtergrond als ik niet oppas! Wie weet heeft dit ook wel te maken met een bepaalde verzadiging. De thema’s die dagelijks naar voren komen, werken diep door op mij. Elke emotie vloeit voort uit de vorige. Dat maakt dat ik er hoe dan ook, iedere dag (bewust en onbewust) mee bezig ben.

Ik gaf in mijn vorige blog aan, dat ik verschillende emoties, in extreme mate kon ervaren. Dit is veranderd. Ik heb het gevoel dat ik positieve dingen aantrek. Zo zijn er andere mensen op mijn pad gekomen, ben ik zekerder van mezelf en zie ik niet meer zo op tegen bepaalde situaties die komen gaan (voorheen was dit wel anders!).
Ik ben blij dat dit gebeurt. Het voelt alsof ik op een ander energie level zit en dat voelt fijn! Ik word uitgedaagd mezelf te blijven, te voelen wat er met me gebeurt. Het is nu duidelijk te merken dat het niet meer een gewoonte is om gevoelens te onderdrukken en aan de kant te zetten. Ik mag het nu ook van mezelf toelaten en ik krijg hierdoor steeds meer begrip voor mezelf. Ik word milder naar mezelf toe. Bijzonder dat ik dit mag ervaren.

Deel 3 (Dag 17 t/m 24)

Het valt me op dat ik de laatste tijd indrukwekkende dromen heb. Terugkomende thema’s zijn ‘angst’, ‘water’ en ‘familie’. Aan de ene kant, het kunnen genieten (dit associeer ik met water) en aan de andere kant komt angst in verschillende gradaties voor in mijn dromen. Het voelt als een verwerking, maar tegelijkertijd word ik me in de nacht bewust van rust, een flow (water).
Het is dus een extreme beweging op zielsniveau. Een beweging tussen het flegmatische en het aarde-element.

Thema’s die overdag aan de orde zijn, komen dus ’s nachts naar voren. Ik beleef deze thema’s zowel overdag als ‘s nachts heel intens. Zo ben ik altijd al bang geweest om gedurende een wintersportvakantie, met enorme snelheid van een berg te gaan. Ik ben bang om geen controle meer te hebben over mezelf, dus skie ik liever wat rustiger. Ik heb nu al diverse keren gedroomd dat ik deze controle wel kwijtraak en soms ook wel een paar nachten achter elkaar. Mijn lichaam wil wel, maar mijn hoofd kan het niet bijbenen. Nu heb ik het hier over een specifieke situatie, maar dit komt in meerdere dingen in mijn leven naar voren. Ook al ben ik me altijd wel bewust geweest van dit feit, nu komt het juist tot uiting en krijg ik de kans iets met deze angsten te doen.

Op het moment voelt het boek als een hele opgave. Een dag blijft niet bij 1 dag, soms doe ik er langer over en pak ik op een gegeven moment het boek er weer bij. Zoals ik in het begin heel gedisciplineerd bezig was en mijn dag kon indelen in drie blokken, is dit ritme nogal verdeeld. Ik vind het een mooi en waardevol boek, daarom begrijp ik ook niet helemaal waarom ik me er maar moeilijk toe kan zetten.

Deel 4 (Dag 25 t/m 33)

Eerlijk is eerlijk, maar ik bracht het de laatste dagen niet meer op om drie keer per dag gehoorzaam het boek te volgen. Ik beloof je (en ik beloof het vooral mezelf), dat ik hier nog eens mee verder ga. Voor nu ben ik totaal verzadigd ;-)