Sinds ik twee maanden geleden van huis wegfietste, kom ik vrijwel iedere dag mooie en leuke mensen tegen. Mensen die mij hun verhaal toevertrouwen. Soms ontstaan deze momenten spontaan en sinds kort ook op de stranden van de eilanden, wanneer ik mensen aanspreek. Vooral op die momenten ontstaan er bijzondere, ontroerende en leuke gesprekken met schitterende mensen. Zo deel ik vandaag portretten / verhalen van mensen die ik op Ameland en Texel aansprak. Ik vroeg deze mensen naar hun dromen, maar ook wat belangrijk is in hun leven. In een paar zinnen vertellen ze ♡ 

 

Portretten op Texel en Ameland

 

Lonneke en Jesse:

Mijn eerste doel is met mijn kinderen het geluk in Groningen te gaan vinden.
Ik woon en werk nu 15 jaar op Ameland en zal het eiland zeker erg gaan missen!
Gelukkig vaart er elke dag een boot”.

 

Portretten op Texel en Ameland

 

Thea en Harry:

”Harry en ik hebben onze vrouw en man verloren in 2012.
In 2015 ontmoetten we elkaar via een vroegere collega.
30 jaar geleden hebben we samen gewerkt en werden verliefd op elkaar in 2015.
We zijn nu een jaar samen en vieren nu de verjaardag van Harry, hier op Ameland”.

 

Portretten op Texel en Ameland

 

Pieter en Anne-Mayla:

 

”Voor ons zijn ervaringen belangrijk en daarbij dingen ondernemen. Zoals nu op Ameland, waar mijn grootvader geboren is. We komen hier geregeld met familie. Zo kunnen we ook erg genieten van ons huis, een eigen plek”.

 

Portretten op Texel en Ameland

 

Piet en Dicky:
”Sinds we met pensioen zijn, hebben we meer tijd. We willen iets teruggeven, door vrijwilligerswerk. We hebben altijd hele drukke banen gehad. Sinds we zijn gestopt, kwamen de kleinkinderen en daar hebben we nu tijd en energie voor.
Voorheen gingen we altijd voor een weekend naar Ameland, dit keer zijn we er een week. En ook dat bevalt prima!”

 

Portretten op Texel en Ameland

 

Marianne en Peter:

 

Marianne: ”Wij verschillen in onze interesses. Peter houd er meer van om op pad te gaan. Voor mij hoeft dat niet zo nodig, ik vind Nederland al groot genoeg. Ik heb niet de behoefte verder weg te gaan”.

Peter: ”Zo zijn we vandaag ook ieder iets anders gaan doen, hier op Texel. Daar laten we elkaar vrij in. Ik houd veel van fotografie en zou nog wel eens een verre reis naar Afrika / Zuid-Amerika willen maken”.