Op het moment ben ik op Schiermonnikoog. Terwijl bewolking was voorspeld, schijnt hier volop de zon. Ik zit op het moment te schrijven in een prachtige kamer in het Zandt aan Zee Hotel. Zoals de naam het al zegt, ik zit middenin de duinen, aan zee! Wat heb ik een geluk dat ik hier mag verblijven. Het duinlandschap is bruin van kleur en de zee licht mooi op. In de verte zie ik Ameland liggen. Vorige week om deze tijd was ik daar nog.  In deze blog laat ik je zien hoe ik door (fietsend) onderweg te zijn, al reizende kan ondernemen. 

 

RICHTING

 

Toen ik twee maanden geleden op de fiets stapte, was mijn enige richting dat ik graag naar de wadden-eilanden wilde fietsen. Ik was 2 keer eerder op Texel geweest, maar de andere eilanden had ik nog niet gezien. Ook al is Texel prachtig, het is niet te vergelijken met de andere eilanden. Vorige week was ik op Ameland en toen ik zaterdag weer naar het vaste land moest (voor een fotoshoot in Utrecht), had ik nogal weemoed! Alles in mij wilde blijven en dat was voor het eerst in twee maanden tijd. Ben dus ook benieuwd hoe ik het de komende dagen op Schiermonnikoog vind.

Sinds gisteravond verblijf ik in het Zandt aan Zee hotel, met een schitterend uitzicht. Ik ben de enige gast (tja, er is vrijwel niets te doen op het eiland) en ik vind het heerlijk. Vanaf mijn kamer kijk ik mijmerend uit over de duinen en de zee. De verstilling van de natuur, de herfst / winter, het verlaten strand en de uitgestrekte duinen. Het draagt zeker bij aan mijn geluk. Los zijn van de bewoonde wereld en toch ook weer niet.

Reizend ondernemen - Fietsen en fotograferen

Uitzicht vanuit mijn kamer, aan de west-zijde van Schiermonnikoog.

Reizend ondernemen - Fietsen en fotograferen

Reizend Ondernemen - 2 maanden fietsen

Deze foto is gemaakt op Texel, zonder dat ik het doorhad. Degene die deze foto heeft gemaakt, kwam er via Instagram achter dat ik dit ben en stuurde mij deze foto op. Haha hoe grappig is dat!

 

REIZEND ONDERNEMEN

 

Vorig jaar begon ik met Schitterend Leven, onder het mom van: ik wil anderen inspireren én motiveren om een zinvol leven te leiden.. Op het moment zet ik dit voort, terwijl ik ‘on the road’ ben. Een verschil met vorig jaar: ik ben persoonlijker geworden in mijn blog, deel meer hoe ik naar de dingen in het leven kijk. En ik kan je zeggen, voor mij voelt dat pas écht zinvol! Het is iedere dag weer bijzonder om te merken wat voor positiviteit het met zich meebrengt. Juist wanneer ik mijn boodschap kan uitdragen, terwijl ik in beweging ben.
Ook nu weer.. Terwijl ik dit opschrijf, maakt mijn hart een vreugdesprongetje ♡ Ik ervaar geluk wanneer ik een blog als deze kan schrijven en wanneer ik reacties via social media / mail krijg n.a.v. mijn fietsreis door Nederland. Iedere dag kom ik weer mooie en leuke mensen tegen, die mij hun verhaal toevertrouwen. Soms geheel spontaan en sinds kort ook op de stranden, wanneer ik mensen aanspreek. Vooral op die momenten ontstaan er bijzondere, ontroerende en leuke gesprekken. Binnenkort deel ik deze portretten en verhalen, waarbij ik hoop dat jij er iets voor jezelf uit kunt halen ♡

Reizend ondernemen - Fietsen en fotograferen

Portret dat van mij is gemaakt op het strand van Ameland, door een persoon die ik fotografeerde ;-)

 

Reizend ondernemen: voor mij is het duidelijk dat ik plaats onafhankelijk wil werken. Schitterend Leven is begonnen als een eigen project, waar het fietsen door Nederland een onderdeel van is. Of eigenlijk, het is één met elkaar. Mijn persoonlijke leven en werk, ik zie het niet apart van elkaar. En dat wil ik ook niet. Wie ik in wezen ben, laat ik doorstralen in Schitterend Leven. En juist dát maakt dat ik gelukkig ben. Ik voel me steeds meer één met het leven. Het verwondert me dat er gemakkelijk contact ontstaat met de mensen om me heen. En waarom? Ik denk dat ik een stuk minder ‘vast’ zit (in mezelf, het leven in het algemeen), aangezien ik letterlijk en figuurlijk in beweging ben gekomen.

 

Zoals ik nu op het strand op mensen afstap, zo komen er ook dingen/situaties op mij af. Wanneer ik besluit naar een bepaalde plek te fietsen, dan schrijf ik B & B’s aan, met de vraag of ik in ruil voor promotie bij hen kan verblijven. Ik heb leren vertrouwen, want iedere keer lukt het me om een slaapplek te regelen voor een nacht of meer. De ene keer gratis, de andere keer tegen betaling. Ook dat is voor mij reizend ondernemen. Je hoeft het niet altijd te zien als het verdienen van geld, maar zie het als verdienen van tijd en energie. Geld is een heel handig middel, maar ik ben verder gaan kijken dan alleen die manier. Het staat voor mij vast: ik ga hiermee verder!

 

In juli en augustus volgde ik in totaal 4 dagen de training Reizend Ondernemen van Wonderlijk Werken. Wat ik nu doe, komt hieruit voort :-) Neem maar eens een kijkje op www.wonderlijkwerken.nl, Diana en Steven schrijven hele inspirerende artikelen!