Je hebt van die mensen, die niet alleen nadenken over hun dromen, maar er ook alles aan doen deze droom daadwerkelijk neer te zetten. Zo ook Shirly & Roy, twee jonge mensen van begin twintig. In het Westland bouwen zij een Tiny House, van een kleine 20 m2. En dat doen ze niet zomaar. Ze hebben het verlangen een leven in eenvoud te leiden. Zo mocht ik een kijkje komen nemen, om meer te weten te komen over hun toekomstige en eenvoudige leven. In dit artikel schets ik dus ook een schitterend beeld van deze twee inspirerende mensen. En ik dacht, laat ik het eens anders aanpakken. Er zijn al diverse keren foto’s gemaakt van hun Tiny House. Daardoor leek het mij juist leuk om wat dieper op de personen in te gaan. Dit heb ik proberen weer te geven in woord én beeld (fotografie). Nieuwsgierig naar hun verhaal? Lees dan verder :-)

 

”Ik heb geen tijd voor een fulltime baan”.

EVEN VOORSTELLEN;

Roy is fotograaf en werkt daarnaast in een surfschool als instructeur. Hier geeft hij lessen, maar HIJ houdt zich ook bezig met grafisch ontwerp. Als fotograaf zijnde, houdt hij ervan om zich op verhalen, sfeer en natuur te richten. Zo houdt hij zich veel bezig met het vastleggen van sporten als snowboarden, surfen en paardrijden. Dit doet Roy zowel fotograferend als filmend. Afgelopen winters is hij in de bergen geweest en ging hij op pad met talentvolle snowboarders. Hier ligt wel echt zijn passie, waar hij zeker mee verder wil. Zoals Roy ook mooi zegt: ”Ik heb geen tijd voor een fulltime baan”. Vaak hebben we geen tijd om onze hobby’s uit te oefenen, hij kiest ervoor dit om te draaien! Een inspirerende gedachte. 
Shirly is sinds een paar weken afgestudeerd als pedagoog. Toch gaat zij zich nu alleen richten op paarden. Op het moment doet ze de opleiding tot HorsefulnessDeze opleiding is gericht op de connectie met je paard. Het is mindfulness, gecombineerd met de omgang met je paard.  Aangezien Shirly gek is op paarden, is deze opleiding natuurlijk ook helemaal weggelegd voor haar ;-)
Shirly zegt al vanaf kinds af aan dat zij in een klein huisje wilt wonen. Mooi hoe dit jaren later tot werkelijkheid wordt gebracht!

Shirley & Roy bouwen hun tiny house

Shirly en haar liefde voor paarden.

 

 

Hoe ziet jullie droomleven eruit? Is dit al aanwezig?

 

Shirly: ”We zijn een eind op weg”! Roy voegt hieraan toe: ”We hebben hier geregeld een beeld van. Daarbij zie ik de sneeuw voor me”.
Shirly: ”Ik denk altijd aan een klein huisje, met een stuk land, waar mijn paardje bij staat. Ook dat kan in de sneeuw, ik ben zelf ook een echte snowboardfanaat, dankzij Roy.
Roy: ”Een hond maakt dit droombeeld compleet voor ons. Ook willen we zoveel mogelijk buiten leven en lekker bezig zijn”.
Shirly: ”We hebben straks geen tv, dus we willen straks in de avonden ook tijd met elkaar door brengen. Natuurlijk kunnen we wel eens een film kijken, we hebben een laptop en dat is voldoende. Maar ons uitgangspunt is dat we meer belevenissen willen creëren. Nu zijn we nog jong en willen ons leven en de tijd die we hebben, waardevol besteden”.
Roy: ”Vanuit onze droom proberen wij omhoog te werken. We hebben onszelf de vraag gesteld, wat hebben we hiervoor nodig? Dat is onderdak. Zo’n klein huisje brengt veel voordelen met zich mee. Het is mobiel, waardoor alles veel bereikbaarder wordt”. 

 

Shirly en Roy bouwen een Tiny House

Shirley en Roy bouwen een tiny house

 

Bovenstaand filmpje is niet door mij gemaakt.

 

Hoe zien jullie je leven over 5 jaar? En over 20 jaar?

 

Roy: ”Voor mij is 5 jaar is al te ver. Wanneer ik denk aan hoe ik 5 jaar geleden over nu nadacht, dan is dat heel anders. Ik probeer NU te leven en laat het open voor de toekomst”.
Shirly: ”Voor mij is dat niet te ver hoor, ik kan heel goed in de toekomst denken haha”.

 

Dus het kan zijn dat jullie over 5 jaar niet meer wonen in jullie kleine huisje?

 

Roy: ”Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat we er dan nog wonen.”
Shirly: ”We willen er eigenlijk geen druk op leggen, dat we altijd in het huisje blijven wonen. 

Roy: ”En stel dat je basis verandert en je hele ander passies krijgt”.  
Shirly: ”Maar we hopen wel dat we hier een lange tijd in zullen blijven wonen. Misschien wel voor de rest van ons leven! Het is in ieder geval niet ons idee dat we hier 3 jaar gaan wonen en dan overgaan op een groot huis. Ik ga nu niet met het idee in ons kleine huisje wonen, om vervolgens groot te gaan leven. Ik zeg al sinds ik kind ben, dat ik klein wil wonen. Dus dat is iets dat werkelijkheid wordt!”
Roy: ”Het is niet een impuls. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat we er over 5 jaar achter komen dat dit zelfs nog te groot is. En wie weet tegen die tijd, wanneer Shirley overtuigd is, een lange reis maken!?”
Shirly: ”Ik ben veel meer gebonden aan een vaste plek, aangezien ik de zorg heb voor mijn paard. Als we in de winter voor 3 maanden naar Oostenrijk gaan, dan kan hij mee. Maar naar de andere kant van de wereld wordt lastig. Ik kan dus niet zomaar zeggen, ik ga zomaar een jaar weg. En dat wil ik ook niet, ik kan hem niet zolang missen”.

 

Wanneer geld geen rol zou spelen in het leven, zouden jullie dan ook klein gaan wonen?

 

Roy: ”Dat vind ik een heel moeilijke vraag”.
Shirly: ”Ja moeilijk, want we hebben eerst gekeken naar gewone huisjes. Als geld dan geen rol speelt, ga je waarschijnlijk heel makkelijk mee in de stroom van de maatschappij. Dus wat normaal is. Maar als ik kijk naar wat ik zelf altijd heb gewild, dan had ik dit ook echt gedaan.
Roy: ”Ik vind het wel cool dat geld juist wél een rol speelt, waardoor je creatief gaat worden hoe je dingen voor elkaar krijgt. Als ik wel genoeg geld had gehad, om alles te doen wat ik wilde, had ik dan dezelfde passies gehad? Dat weet ik eigenlijk niet. Je komt andere mensen tegen, je gaat in plaats van met de auto naar Oostenrijk, met het vliegtuig naar een verder gelegen plek. Ik denk dat geld echt wel een belangrijke rol speelt.
Shirly: ”Stel dat ik nu ineens heel veel geld zou krijgen, dan zou ik nog in mijn kleine huisje willen wonen, maar dan op een groot stuk land”.
Roy: ”Of iets moois opzetten. Bijvoorbeeld een stukje land waar je de paarden kunt ontvangen. Wel dat je er iets goeds mee doet.
Wat wij ook merken, is dat we met minder, meer bewust worden van waar we geld aan uitgeven. 

Shirley en Roy bouwen een tiny house

 

Hoe is het voor jullie om jullie bezittingen flink uit te dunnen?

 

Shirly: ”Ik heb hier niet zo’n moeite mee gehad. Het ging eigenlijk als vanzelf”.
Roy: ”Ik vond het in het begin wel lastig. Vooral met souvenirs. In eerste instantie dacht ik, hier zitten herinneringen aan vast. Ik heb uiteindelijk wel geleerd dat herinneringen niet aan die spullen vastzitten, maar er gewoon zijn. Op een gegeven moment ging ik dat soort spullen steeds meer als rommel zien. Nu bedenk ik me ook dat ik eigenlijk niet eens meer weet wat ik heb weggedaan. Je vergeet het gewoon. Het is letterlijk uit je hoofd. Het is natuurlijk ook niet mogelijk om 4 gitaren mee te nemen, dus in die zin word je ook heel reëel. Er gaat 1 gitaar mee en uiteraard onze snowboard spullen. We maken zeker plek voor onze passies. Zo willen we een snowboard ophangen aan het plafond. Dan heeft die gelijk ook weer een plek en het is leuk ter decoratie”.

 

Wanneer jullie als de 80-jarige Roy en Shirley, terugkijken op jullie leven, hoe kijken jullie dan terug?

 

Roy: ”Ik hoop als 80-jarige nog op mijn snowboard te staan haha. Ik wil kunnen terugkijken op een leven, waar ik veel heb mogen leven vanuit mijn passies. Dat ik er met voldoening op terug mag kijken”.
Shirly: ”Ik kijk terug op een fijn leven, samen met Roy. Een leven waarin we veel mooie dingen gedaan hebben, samen met de paarden, het snowboarden. Dat het leven in een Tiny House, hieraan heeft kunnen bijdragen”. 

 

Het was een leuke, leerzame en inspirerende ochtend. Erg leuk om te zien hoe deze twee jonge mensen, zo ambitieus zijn. Ik vind het erg moedig en bewonderenswaardig, dat zij dit op jonge leeftijd weten aan te pakken! Met als doel een eenvoudig leven te leiden, in vrijheid. Dank jullie wel Roy en Shirly, voor de leuke kennismaking, jullie fotogenieke uitstraling en de portie inspiratie :-)

 

Wil je Roy en Shirly graag volgen? Kijk dan op hun website www.tinyfoot.nl