Bron foto.

Competencer vroeg haar coaches: welke kleine veranderingen kun je nou in je leven doorvoeren, die je een gelukkiger gevoel opleveren?  Op basis van de input die we van ze kregen, stelden ze een top 10 samen. Daar gaan we… veel leesplezier en inspiratie!

1. Richt je blik naar boven

Als je over straat loopt, kijk dan niet naar de grond maar naar boven, naar het leven. Je voelt de zon of wind op je huid, en je voelt je vanzelf groter en sterker. On top of the world!

2. Geef iedere dag een complimentje

Geef iedere dag iemand die je lief is een complimentje. Van iets simpels tot “wat zit je haar leuk” tot wat meer serieus “ik waardeer zo dat je altijd klaar staat voor mij”; als het maar recht uit je hart komt dan is het goed!

3. Trakteer jezelf

Trakteer jezelf regelmatig op iets waar je echt van kunt genieten. Een cappuccino on the go naar je werk? Een mooie bos bloemen op tafel? Een pedicure? Een ochtend vrij en in je bed een krantje lezen? Kies iets wat voelt als een kadootje voor jou. Je bent het waard!

4. Beperk screen tijd: Je gelukkige momenten beleef je niet achter een scherm

Beperk je scherm tijd. Televisie kijken voegt weinig toe in je leven. Pak liever een goed boek en als je echt zin hebt om naar een scherm te kijken, kijk dan liever alleen of met je partner een serie via Netflix. Schijnt goed te zijn voor je relatie😉.

5. Doe spullen weg

Een overvol huis en een overvolle kledingkast geeft veel onrust in je hoofd. Als je alleen de spullen houdt die je echt mooi vindt of gebruikt, voel je je waarschijnlijk rijker dan met alle “meuk”. Het is heerlijk overzichtelijk. En ruimte in je huis, in ruimte in je hoofd.

6. Ontwikkel een routine van buiten bewegen!

Wat is er heerlijker om de frisse buitenlucht in te ademen en je bloed door je aderen te voelen stromen? Ga naar buiten en wandel, ren of fiets! Bouw dit in op vaste momenten van de week, zodat je vanzelf gaat.

7. 3 x dankbaar

Doe iedere avond voor het slapen gaan een dankbaarheidsoefening. Bedenk voor jezelf voor welke 3 dingen je vandaag dankbaar bent. Val je met een tevreden en dankbaar gevoel in slaap, dan slaap je ook rustiger en wordt je uitgeruster wakker!

8. Slaap meer dan voldoende

Probeer iedere nacht 7 tot 8 uur te slapen. Sta iedere dag op dezelfde tijd op. Zo sta je iedere dag energiek op!

9. Eet weinig suiker

Als je weinig suiker eet, kent je energie niveau minder pieken en dalen. Verdiep je eens in welke producten suiker zit en probeer daarmee te minderen en te vervangen voor gezonde tussendoortjes of drankjes (water!)

10. Breng meer tijd door met energie-gevers

Ken je dat, vrienden en familie waar je helemaal blij van wordt als je met ze samen bent geweest? Zorg dat je voldoende tijd hebt om door te brengen met diegenen die je per saldo energie geven, en probeer energie-zuigers (voor zo ver mogelijk) te vermijden.

Heb jij andere kleine veranderingen in je leven doorgevoerd die je een gelukkiger gevoel hebben opgeleverd? Wij horen ze graag!

 

Beter in je vel zitten? Meer you-time? Beter presteren op je werk? Bekijk dan ook eens de website van www.competencer.nl! Inspiratie en tips om jouw doelen te verwezenlijken. Zelf, of met hulp van een online coach. Ontdek hoe zij jou kunnen helpen je beste zelf te ontdekken. Of volg hen via Facebook of Instagram.